Музиката – вълшебство за настроение

Случвало ли ти се е, когато не си в особено добро настроение внезапно да чуеш по радиото жизнерадостна и забавна песен? И каква магия само се случва с теб. Улавяш се, че настроението ти се е сменило напълно. Че дори се усмихваш и тананикаш. И без да се усетиш не е останала и следа от лошото ти настроение. Като някакво вдъхновяващо вълшебство!

Вибрацията на музиката ни докосва на някакво много дълбоко ниво. Тя буквално променя химическия състав в клетките на тялото ни. Но замислял ли си се, че има музика, която те вдъхновява и те кара да се чувстваш оптимистичен, енергичен и дори да обичаш целия свят. Има и такава, която (често не си даваш сметка), те кара да страдаш, да изживяваш чужда драма и да изпитваш болка дори.

Музиката е очарователен и много пряк път към твоето настроение, към начина по който се чувстваш. И много често оставяш това вълшебство за добро настроение на случайността. Нейната вибрация ти въздейства независимо дали я слушаш съзнателно или не. Дори когато е съвсем тиха, музиката продължава да въздейства (дори понякога по-силно).

Наблюдавай как ти въздейства музиката и започни да избираш такава, която лекува сетивата ти, която те кара да се чувстваш жив и специален. Във всеки един момент има вярно музикално решение, независимо от състоянието на духа ти. Превърни позитивната музика в красива съставка от деня ти. Не я оставяй на случайността, а я избирай спрямо себе си днес. Позволи й да бъде разкошния саундтрак към филма на твоя живот.

Направи си сутрешен ритуал: когато сутрин се събудиш си все още релаксиран от съня и ума ти е все още в медитативното ниво на алфа състояние.  Това е брилянтна възможност да стартираш деня с настроение. Подбери си красива мантра или музиката, която те вдъхновява и те кара да разцъфнеш за новия ден. Потанцувай ... попей! Наслади се на раждането на новия ден.

Направи си вечерен ритуал: вечер когато имаш нужда от малко покой. Избери спокойна, релаксираща мелодия. Отпусни тялото си. Отдай се само на музиката. Позволи на нейната вибрация да те умиротвори. 

Животът е Прекрасен! Избери да го живееш на фона на красива мелодия!

Още полезни и интересни статии от Милена Голева тук!

Автор: МИЛЕНА ГОЛЕВА

Статиите и текстовете, написани от Милена Голева в този сайт, са предмет на авторско право. Можете да копирате и разпространявате текстовете само при условие, че посочите автора и поставите линк към този сайт!