Освободи себе си – Прости!

Започваш всяка нова седмица с твърдата решимост, че ще промениш определени неща и навици в себе си. Познато ти е, нали? На мен също! И много скоро след това се улавяш, че отново живееш в миналото. Че не спираш да се терзаеш за стари неща, че не спираш да изпитваш болка, когато определени спомени се върнат в теб. Прошката не означава да оправдаем другите за това, че ни нараняват, а е съзнателен акт за лична свобода и това да избереш щастието в живота си и да оставиш болката в миналото, точно там където й е мястото. Спомняйки си определени минали неприятни събития ние всъщност доброволно ги довеждаме в настоящето си и се съгласяваме те да бъдат част от него. Но миналото няма място в днешния ден.  И ако не практикуваш прошка всъщност заплащаш ненужно висока цена. Позволяваш на нещо да присъства в живота ти много повече отколкото е нужно. Но като че ли свързваш прошката с нещо или някой извън теб. А замислял ли си се, че най-трудната прошка е тази, която даваш на самия себе си. Като че ли си най-критичен и взискателен към самия себе си. И като, че ли ти е много по-възможно да оправдаеш и простиш на другите. А защо пропускаш себе си? За да бъдеш истински щастлив, трябва да умееш да прощаваш. Да не задържаш тази отровна енергия в себе си.

НО КАК ДА ПРОСТИМ ?

И така, прошката е решение ...решение, с което да оставиш миналото да си отиде ...решение, чрез  взимането на което освобождаваш себето си. Подари си свобода ...изчисти отровата в теб. Време е да вземеш това решение ...СЕГА!

А СЕГА, УСЕТИ ЛИ ЛЕКОТАТА В СЕБЕ СИ ?

Още полезни и интересни статии от Милена Голева тук!

Автор: МИЛЕНА ГОЛЕВА

Статиите и текстовете, написани от Милена Голева в този сайт, са предмет на авторско право. Можете да копирате и разпространявате текстовете само при условие, че посочите автора и поставите линк към този сайт!