Кундалини йога по учението на Йоги Баджан 

www.ecoledutantra.fr

Каквито и теории да развиваме, приемаме или отхвърляме, важна е единствено опитността, от която да се поучим и да продължим напред. В този смисъл, ясно е за всички, че йога е преди всичко практика, а какво, защо, как – да – може да задоволи нуждите на нашия ум. И докато някои методи предлагат отричане и оттегляне в подходяща среда, то има и други методи, които предлагат – напротив – пълно потапяне в живота, с всичко, което му се предлага, за да се изживее всеки миг цялостно. Такива са средствата на Кундалини Йога по учението на Йоги Баджан, създадена за нуждите на заетия човек, подходяща за нуждите на западния тип човек – забързан, разпилян, стресиран. Кундалини йога – Методът – е едно практическо приложение на Науката за енергията, целта на което е да пробуди енергията-съзнание, потенциално присъстваща в човека и в този смисъл, като отправна точка в науката Кундалини йога като техника е трансформацията на тялото като микро-космос, тъй като човека е отражение на макрокосмоса. Прилагат се на практика техники за освобождаване на стреса, страховете и създадените поведенчески модели, за да се освободи пространство за по-смел избор на щастие – нашето рождено право. Практиките са фини, понякога доста динамични, друг път леки и неусетни и включват движения, динамични и статични пози, ритъм, дишане, звук, релаксация и медитация. Всеки път практиките са различни, но в крайна сметка целим един ефект, а именно синхронизиране и балансиране на цялото. В чисто физически и биохимически план се работи за здрава нервна, хормонална и всички други системи. Кундалини е космическата мощ, присъстваща във всяко живо същество и двигател на цялостната еволюция на съзнанието. Пробуждането и канализирането на тази енергия към по-висшите центрове на човешкото съзнание е целта на всички практики, свързани с Кундалини йога. Кундалини е нашия потенциал и целта на Кундалини йога е неговото разгръщане; разцъфването на един нов човек – себе си, спонтанен, осъществен – истински човек, живеещ Живота със свободна воля, любов и осъзнатост. Изживяванията на всеки са индивидуални (подтиквани от съзнавани или несъзнавани отпечатъци от минали действия, думи и мисли), така че не бива да се сравняваме, а просто да се наблюдаваме. По време на практиката, опитът Е от значение, а не теоретизирането и философстването – храна за ума. Както става ясно, работи се с подсъзнанието, което се стремим да осветлим, така че всякакви емоции, възникнали по време на практиката, е препоръчително да се изразяват, за да се освободим от тях.

Представяме Ви Прем Шела (Галина): 

http://www.yogaplace.bg/about-us/sofia/item/324-galya-kundalini

Моля запазете своето място предварително! Местата са ограничени!

Цена: 12 лева

Очакваме Ви!

 
 
 

 

БлагоДарността е най-прекия път между твоето сега и животът на мечтите ти.                                                                                                                                                                   

Тази практика е истински празник за душата и ще ти помогне да изградиш положително отношение към света и живота … Където и да се намираш, каквато и да е ситуацията около теб в момента, вълшебството на БлагоДарността ще промени целия ти живот … БлагоДарността е изключително мощен източник на позитивна енергия. Всеки от нас знае, че в живота няма нищо случайно и Вселената откликва на нашите мисли, думи и действия. Следователно това, което излъчваш, това и ще получиш. Когато Благо Дариш, благото се връща към теб.

Имаме привилегията практиката да е украсена от красивия вокал на световната оперна прима Александрина Пендачанска.

Художник на корицата: Евгения Войнова

КУПИ И ИЗТЕГЛИ ВЕДНАГА:

Вече в CDBaby за всички други компютри (без Apple): https://store.cdbaby.com/artist/00000000000030

Вече в iTines (за всички  Iphone): 

 

https://geo.itunes.apple.com/bg/artist/милена-голева/id1008960287?app=itunes

 http://milenameditations.com/meditacii/Chudoto-na-BlagoDarnostta-v-deystvie

Лечебна Дихателна Медитация с Мария


Имаме удоволствието да ви поканим в Yoga Place Бургас на Лечебна Дихателна медитация, която е изключително мощна целебна и трансформираща практика, събуждаща духовната енергия - Кундалини. Тази дихателна медитация по чакрите пречиства енергийните канали и повишава нивото на осъзнаване. Тя ни помага да отключим и освободим травми блокирани на подсъзнателно ниво. Тя е както форма на терапия, така и дълбоко вътрешно себеизследване. Подпомага освобождаването от депресии, различни видове фобии, стреса, умората и води и до подобрение на физическото състояние, способства решаване на проблеми свързании с взаимоотношенията. Подходяща е и е препоръчително да се прави поне веднъж месечно.

Запазете свето място!

Очаквайте отново от Октомври - всеки понеделник вечерна практика по Прана Виняса Флоу Йога с Мария от 17.40  часа!

Отново от 1 Октомври -  ВСЕКИ ВТОРНИК ЧАС ПО ЙОГА ЗА НАЧИНАЕЩИ С МАРИЯ ОТ 15.30 ЧАСА!!! 

Излекувай безсънието: Техника за спокоен и възстановяващ сън

Ако заспиваш трудно. Ако се будиш през нощта. Ако се събуждаш уморен, без тонус и без настроение. Тази великолепна водена медитация за сън е създадена точно за теб. С нежния си и успокояваш тембър Милена Голева ще влее в теб чувството на дълбок вътрешен мир. Ще ти даде възможността да програмираш часа на сутрешното си събуждане. Ще ти даде изключителната възможност да програмираш утрешния си ден, Ще те окъпе от напрежението на отминалия ден. И нежно и неусетно ще те въведе в дълбок, спокоен и възстановяващ сън. Нещо повече, всяка сутрин ще се събуждаш отпочинал, бодър и в чудесно настроение.

Недей да броиш овце :) ! Спести си взимането на хапчета! Заспивай лесно и приятно! Постепенно  ще забравиш за безсъннието и ще си лягаш предвкусвайки удоволствието да останеш насаме със себе си.

Тази медитация се случва в много специална лечебна атмосфера. Музиката към нея е създадена от австралийския автор Кристофър Лойд Кларк. Тя е композирана с тета вълни, специално за да въвежда в състояние на спокоен сън, да отмива стреса в дълбочина, да доведе до дълбок физически покой, значително и дълготрайно да намалява тревожността, да синхронизира двете полукълба на мозъка, да лекува. Времетраене 50 мин.

Художник на корицата: Евгения Войнова

Позволи на древните техники да направят съвременния ти начин на живот по-качествен!

 

Вземи веднага:

ВЕЧЕ в cdBaby

ВЕЧЕ в iTunes

 

 

НОВО! Медитация: Излекувай своя живот: Техника за привличане на ИЗОБИЛИЕ

Квантовата физика и закона за привличането са не просто завладяваща философия, а и полезен инструмент, който ще промени и излекува живота ти. Така че ще излезем от полето на теорията и ще се гмурнем в практиката. Подсъзнанието е могъща сила. Когато му представим нова идея или вярване и му я подаваме системно, то я превръща в реалност.

ДА! Изобилието означава финансово подобрение, но не само. Помисли за изобилието от красиви чувства, преживявания, мигове. Поискай изобилие от идеи, приятели, любов, интелектуално и духовно развитие, хармония, себеуважение, пари, знания, приключения, здраве, изкуство, добри новини, опитности, време за теб, свободна воля, усмивки. 

Слушай тази медитация в продължние на 21 дни и във всеки период на новолуние през годината. И изобилието, което искаш и заслужаваш ще започне да прелива във всички сфери на живота ти. Ще откриеш, че потокът на изобилето се лее към теб щедро и с лекота.

Художник на корицата: Евгения Войнова

 

Вземи веднага:

ВЕЧЕ в cdBaby 

ВЕЧЕ в iTunes

 

НОВО! Милена Голева и Теодосий Спасов Представят: медитация Излекувай своето тяло

Хората на бъдещето ще се лекуват само със силата на мисълта. Но ти започни още сега! И се наслади на първата по рода си медитативна програма!

Безспорно здравето е един от най-важните ти приоритети, ето защо тази медитация е истинско съкровище в колекцията ти, когато преминаваш през период на физическо неразположение или болест. Тя ще върне състоянието на Благоденствие и Здраве във великолепното ти физическо тяло.

Музиката е специално композирана, аранжирана и изпълнена от виртуозния изпълнител на кавал Теодосий Спасов за тази медитация. Милена Голева е избрала точно кавала, защото той е специфично български инструмент с невероятно лечебен за българите честотен диапазон. Неговата автентична вибрация къпе и лекува клетките и докосва дълбоко. Неговия неподражаем звук ще ти помогне да се усетиш центриран и цялостен.

Медитацията и музиката към нея ще ти помагат да създаваш Щастлива и лечебна биохимия вътре в теб и ще започнеш да забелязваш как здравето ти прогресивно се подобрява.

Тази ефективна медитативна програма е специално разработена в три части. Едната практика е кратка и се практикува сутрин, когато се събудиш или по всяко друго време през деня, когато ти е възможно да си отделиш мъничко време само за теб. Другата част от тази изцеляваща сесия е дълга. Наслаждавай й се вечер, когато си вече в леглото, готов да се потопиш във вълшебството на съня. А третата част е 5-минутна версия и е създадена, за да влезеш във връзка с онова място, което има нужда от лечение и да насочваш към него цялата лечебна сила на мисълта ти.

Нещо повече! Прилагана ежедневно тази дълбоко изцеляваща медитация е силен фундамент за физическо подобрение и също така ще подсили ефекта от всички други методи на лечение, които вече прилагаш. И още нещо, това е чудесна превенция за твоето физическо здраве, както и средство, което ще ти служи дълги години.

За по-добър ефект преди това е добре да се направи медитация: Изчистване на негативни преживявания и Прошка в продължение на три дни!

Още информация: www.milenameditations.com

Тази великолепна медитация е направена специално за теб, за да ти помогне да се справяш с трудните моменти, които си имал и имаш в живота си. Ще те подкрепи да продължиш напред недокоснат от отровата на неприятните преживявания и да си върнеш вкуса към живота.

Неспособността ни да прощаваме често блокира творческия ни потенциал и пътя ни напред и нагоре.

Ползвай тази практика в продължение на 10 последователни дни, за да изчистиш дълбоко наслоената болка. Три последователни дни преди да стартираш всяка друга медитативна техника. Или заедно със всяка лечебна терапия, която започваш. Това ще я направи много по-ефективна. И всеки път, когато си имал негативно преживяване. Така ще го отработиш и няма да му позволиш да ти влияе повече. Ще се усещаш свободен, дълбоко пречистен и най-вече ще си върнеш хармонията вътре в себе си. Ще пречистиш негативните преживявания от ума, сърцето и живота си. И после ще поемеш по изцеляващия път на Прошката.

НАСЛАДИ И СЕ!

За да допълнителна информация и поръчка:  www.milenameditations.com

Първата СД Медитация свързана с храненето с Милена

Как да се храним и да постигнем идеалното тегло и тяло

Милена създава първата медитация свързана с храненето, след дългогодишен опит и търсения в тази област. Една от целите на Медитацията е да ни помогне да направим живота си по-пълноценен и по-вдъхновен. А храненето е тема, която вълнува почти всеки човек, който върви по-пътя на себеусъвършенстването.

Един от най-успешните начини да учим е докато релаксираме. На основата на това знание се базират едни от най-работещите техники за учене. Тогава се влиза в алфа ниво на съзнание. Така че докато се усвоява изкуството на релаксацията, се придобиват здравословни навици за това как да се храним, как да постигнем идеалното тегло и тяло и как преструктурираме цялостната си личност отвътре, как да се върнем към естественото състояние на себеуважение.

В тази изключителна сесия се използва силата на визуализацията, в нея са въплатени позитивни утвърждения, както и йогийска техника за хранене. Музиката към нея е написана специално за да подпомага процеса на навлизане в алфа ниво на честота на мозъчните вълни.

Един изключително ефективен метод за постигане на удивителни резултати. Слушайте я всеки ден, така неусетно се получава натрупване на подаваната информация на подсъзнателно ниво.

Разкошна! Лека! Ефективна! 

 За да закупите медитацията в MP3 формат натиснете бутона по-долу:

Milena: Meditation How To Eat And Get The Ideal Weight And Body

 

Това е първата релаксация за деца. Децата също са подложени на стрес и умора, въпреки че често не го забелязваме. Тази програма ще помага на детето да се освобождава от натрупаното през деня напрежжение. Към това добавих и Огромното знание за Закона за Привличането, което докосва детето по най-естествения начин.