Здравейте, казвам се Доротея Маринова. По образование съм преводач, но пътят ме отведе на място, в което се доближих още по-близо до Себето. През 2009 година завърших цялостен курс в България по класически тайландски масаж, преподаван в Thai Massage School of Chiang Mai (TMC), Северен Тайланд.

С практикуването на този древен метод във времето успях да развия умението си да давам енергия и сила на другите чрез масажа. В него са събрани мъдростта на една хилядолетна практика и величието на човешките способности. Инициирането ми в степен рейки ме насочи още по-ясно към осъзнаване на тялото, във всичките му енергийни форми и това да бъдеш чист проводник на нещо по-висше. 

Срещата ми с йога се случи съвсем естествено, като първата от тях беше в часовете на Ани Павлова по Сатянанда йога традицията. След което пътят ми продължи при различни йога учители, семинари и практики, които задълбочиха интересът ми към духовно търсене и осъзнаване на вътрешния потенциал.

От 2014 година съм сертифициран йога инструктор към Yoga Alliance за RYT-200. Освен като инструктор по хатха йога, въздушна и акро йога голямо вдъхновение и удоволствие за мен е общуването и с малките, с които споделям опитът си от специализираните курсове за преподаватели по йога за деца - Rainbow Kids Yoga и R.Y.E (Research on yoga in Education).

За развитието на гъвкавостта и разчупването на стереотипите в общуването, както и за по-добра движенческа култура ми помагат още годините практика и участия в различни ателиета с танцьори по съвременен танц, контактна импровизация и фламенко от България и чужбина. 

От 2015 година съм щастлива майка на момиченце, което изпълва дните ми с още повече любов и споделеност.