Аз съм Мира. По професия съм психолог – обичам да работя с хора, да им помагам да направят живота си пълноценен. Имам и медицинско образование и това ми дава възможност  да виждам връзките между нашите емоции и нашето здраве.  За първи път се срещнах с йога преди осем години – най-напред като практикуващ. В последствие реших, че това е нещо, което искам да предавам и на другите. Завърших курс за йога треньори  в Германия. Привърженик  съм на системата на Айенгар йога.

Много искам в моите практики да покажа йога от гледна точка на влиянието й върху здравето и връзката между асаните,  дихателните техники и физичните и психични процеси в нашето тяло.
Защото „йога“ означава „единство“. Единство между тялото и душата.
Практикуването на йога и интензивното разтягане при изпълнението на асаните, ни релаксира и отслабва силата на негативните емоции. Завръщането на спокойствието е може би един от най-големите подаръци във все по-хаотичния свят, в който живеем. Налага ни се да се справяме с все повече стрес в различните сфери на нашия живот. В резултат на това много хора се сриват емоционално и психически. Сривът се появява под формата на депресия, влошаване на приятелските и лични връзки, и за съжаление стига до нарастване на агресията и насилието.
Практикуването на асаните е практикуване на самоконтрола – най-напред  се учим да контролираме тялото, след това дишането и накрая контролираме мислите и емоциите си. Дългосрочния ефект  от йога е балансиран емоционален живот. Но не защото практикуващите престават да чувстват, а защото по-малко се влияят от разочарованията на ежедневието :)