Лора Тодорова/духовно име Лалита/

Духовното ми пътуване започна през 1993год. Занимавах се, в продължение приблизително на десет години, самостоятелно. Естествено, може би, се стигна до необходимостта, да практикувам  йога в група и така се запознах с моята първа учителка Невена Петкова. Винаги ще й бъда благодарна за прекрасните практики от Сатянанда йога, на които е станала проводник и чрез които ни е помагала  по различен начин. През 2005 получих посвещение в лична мантра от Свами Шивамурти Сарасвати и пътуването в Сатянанда йога пътеката започна. А през 2006 пак тя ми даде духовното име Лалита*. Същата година завърших курса за инструктори по йога към Националната спортна академия/ НСА/, където съм  завършила и висшето си образование. Следващата година реших, че имам какво  да споделя с другите, като започна да преподавам йога и така се роди ЙОГА СТУДИО „ОМ”. ОМ е мантра на изначалния ГУРУ, връзката с направляващата ни Божествена сила вътре в нас.

През май 2008  в  България беше на посещение   Свами Ниранджананда Сарасвати. Естествено за мен беше тук, у нас, да получа посвещение в карма саняса от Свами Ниранджан, защото тук бих могла да помагам в мисията на моя гуру, а именно да разпространявам  йога и помагам на хората чрез нея.

Какво ми дава йога? Научих се да решавам спокойно  трудностите, които възникват в живота,  направи  ме още по-спокойна и осъзната.Позволява ми да се чувствам добре, въпреки възрастта ми, защото нашите физически тела са съвършени.

Да, може да се каже ,че гуру е в нас и гуру таттва  ни води, но мисля, че ако можеш да бъдеш последовател на един учител/гуру/, то ти си преодолял своята егоцентричност, която в много случаи  е голяма пречка в духовния  напредък.

Обучения  и семинари:

-2005  НСА – следдипломен курс за инструктори по йога

-2009  Бихар скул ъф йога /Индия/ – курс за учители по йога

-2007  Курс по Таттва шудхи и Крия йога в Рикхя /Индия/

– 2012 – Сертефициран йога преподавател по системата на  RYE (Изследване на йога в образованието).

-2012   – Курс по Нада йога в Сатянанда ашрам Гърция

От 2005 до настоящата година съм участвала във  всички семинари и срещи  организирани от Българската Йога Асоциация http://www.yogabg.com/events-and-news.php?page=tevents

*Лалита –  Богинята на блаженството от духовното познание. Лалита  е божеството на Шри  Чакра, великата янтра или енергиен модел, който е в основата на цялата Вселена и възниква от мантрата ОМ.